Sunday, April 29, 2012

İstediğiniz okula girmek için bu çocuk kadar cesur olabilir miydiniz?


Amerikan üniversitelerine başvuran öğrenciler arasında her sene waitlist (yedek liste) ye kalan öğrenciler oluyor. Yaz aylarına kadar cevap alamayan öğrencileri stres sarsa da, okula gösterecekleri ekstra ilgi her zaman onların yararına. Öğrenciler bu süreç boyunca farklı yollar izliyor. Kimisi bir tanıdık araya sokmaya çalışıyor, kimisi uzun essaylerle başvurduğu süreden beri yaptıklarını anlatıyor. Benim okulum WashUya girerken yedek listeye kalan bir arkadaşımın da ilginç bir hikayesi vardı: Arkadaşım her gün okulda yaptığı aktiviteler sırasında arkadaşlarına resim çektirtmiş. Mesela kız futbol takımındaymış. Futbol oynarken arkadaşına resmini çektirip sonra onu altına kısa bir notla okuldan bir admissions officer (başvuru yetkilisi)ne yolluyormuş. 3 hafta boyunca bunu yaptıktan sonra okula kabul edildiğini teyit eden bir mektup almış.

Dediğim gibi 'okula gösterilen ilgi' Amerika'ya üniversitelere girişin her aşamasında önemli. Bu genç arkadaşımız da hayalindeki okul University of Michigan'a girmek için şarkı söyleme yeteneğini konuşturmuş ve şarkının sözlerini okulun özelliklerine değiştirip yaratıcı bir iş ortaya çıkarmış. Henüz okula girip giremediğini bilmiyoruz. Ama videonun altına mezunlar özellikle bu videoyu başvuru yetkililerinden bir tanıdıklarına yollayacaklarını söylüyorlar. Siz de böyle bir yeteneğinizi hayalinizdeki okula girmek için kullanır mıydınız?

1 comment:

  1. Çok mantıklı. Bende kabul edilebilmek için elimden geleni yapardım. Sorunun cevabı hayalimde bulunan okula girebilmek için yeteneğim yoksa yetenek bile yaratabilirim. Keza öylede yapıyorum. Bir çok eğitim aldım. Umarım hayallerim gerçek olacak. Yazıların için teşekkürler. Devam et lütfen :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

paylaşın :)

Get widget