Wednesday, April 18, 2012

Hangi Okula Gitmek En Karlısı?

Amerika'da hangi üniversiteye başvuracağım ve nereye gideceğim sorusunun en çok sorulduğu şu zamanlarda öğrencilerin ve ailelerin kendilerine sorması gereken en önemli soru: Hangi okulun bu yatırım sonucunda bana yararı en çok olacak? Amerika'da 4 senelik bir eğitimin yaklaşık $250,000'ı bulduğu ve mezuniyet sonrası hala birçok öğrencinin ne yapacağına karar veremediği şu zamanlarda aileler yatırımının getirilerini (return on investment- ROI) iyi araştırmalılar ve bilmeliler.

Payscale'in bu konuda yaptığı kapsamlı araştırma 10 okulluk bir liste sunuyor karşımıza. Bu araştırma okul parasını, öğrencilerin kaç senede mezun olduğunu, kaçının akademik veya maddi yardım burslu okuduğunu, ilk sene maaşlarını ve 30 senelik ortalama maaşlarını hesaba katıyor. Listenin 1. senesinde Türkiye'de ismi pek bilinmeyen bir liberal arts college (sosyal bilimler okulu) çekiyor: Harvey Mudd College. Tabii ki listede birçok öğrencinin hayali olan Harvard, Stanford, Princeton Üniversiteleri de var. Ancak listenin 10. sırasındaki University of Notre Dame tabii ki de bir sürpriz.

Link: http://www.huffingtonpost.com/2012/04/16/the-colleges-with-the hig_n_1428237.html?ref=college#s872219&title=Princeton_University


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

paylaşın :)

Get widget