Sunday, April 29, 2012

GMAT'e Haziran Ayından İtibaren Değişiklik

The Graduate Management Admission Test (GMAT- Lisansüstü Yönetim Başvuru Sınavı) Haziran 2012'den itibaren değişiyor. GMAT bilgisayara uyarlanmış bir Matematik ve İngilizce dil sınavı ve Amerika'da İşletme Master'larına başvuran öğrencilerin ne kadar başarılı olacağını ölçüyor. Bir çok okul GMAT'i geçerli sınav olarak kabul ediyor.


Haziran'dan itibaren GMAT'te iki değil, tek bir essay kısmı olacak. Yeni 30 dakikalık muhakeme sorularının olduğu bir bölüm olacak. GMAC (Graduate Management Council)'in başkanı ve CEO'su David A. Wilson, MBA programlarında eğitim değiştiği için sınavın ona göre adapte edildiğini söyledi. Konsey 740 okulla son üç senedir testin nasıl geliştirilmesi gerektiğine dair görüşüyor.

Yeni sınavda, sınava girenler çizelge, grafik ve iş tablolarını inceleyip bilgi noktaları arasında çözümleme yapacaklar. Bu bölüm öğrencilerin analitik becerilerini ölçecek. Sınavın bazı bölümlerinde öğrenciler dinleme kulaklığı takacak, burada öğrencilerin TOEFL'daki gibi dinlemeyle öğrenmelerin ölçülecek.

Orjinal Link: http://www.businessweek.com/bschools/content/jun2010/bs20100624_048037.htm"

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

paylaşın :)

Get widget